top of page

Rosita la Cacauera

Nom: Rosita la Cacauera

Alçada: 375 Cm.

Pes: 36 kg.

Any de construcció: 2014

Constructora: Neus Serra

Qui representa? Era una dona de família rica, que en morir la seva mare, es va arruïnar. Quan el seu pare va morir, va començar a freqüentar al poble. Va perdre una mica el seny però de mica en mica va ser acceptada al poble tot i el tarannà estrafolari.
El nom de cacauera prové del seu pare i la seva madrastra, els quals arruïnats, venien cacauets.

Miquelet el Cargolaire

Nom: Miquelet el Cargolaire

Alçada: 350 Cm.

Pes: 33 kg.

Any de construcció: 2014

Constructora: Neus Serra

Qui representa? Era un sense sostre que vivia en una cova. Quan plovia, sortia a buscar caragols i una part els venia al poble i l'altra part se'ls quedava per a ell.
Actualment part de la cova encara es conserva, i d'ell hi ha un llibre escrit anomenat "Miquelet, el Cargolaire i altres contes Calderins"

Qui som?

Som la colla gegantera de Calders (Moianès), fundada l'any 2014, els gegants els vàrem estrenar i batejar el dia 14 de setembre del 2014.
El dia va començar amb una gran cercavila amb les colles d'Artés, Castellcir, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló, i els nostres padrins de Sant Fruitós de Bages.
Els nostres gegants són en Miquelet el Cargolaire i la Rosita la Cacauera, tot seguit us expliquem i us mostrem qui són. 

bottom of page